HTML

Söröm

Utazások, életérzések sörrel a kézben...

Friss topikok

Linkblog

Mézédes rémtörténet - Barbar Blond Speciality Ale

2010.12.22. 13:33 sörbíró

A karácsonyi készülődés minden évben egy megadott epicentrumba sodorja össze az embereket, ami rendszerint egy-egy csengő-bongó, színes kirakodóvásár, vagy ingyenes koncert. Szakadó hóesésben lépkedtem Tilburg óvárosi részében, bámulva a díszes kivilágítást, amikor összefutottam Mártival. Hónapok óta nem találkoztunk ebben az emberi léptékű városban, most azonban a forgatag közvetlenül elé sodort a zsúfolt utcán. Mivel mindketten átfáztunk a téli hidegben, javaslatot tettem, hogy csúszkáljunk el a Kandinsky nevű kocsma felé, mielőtt deresre fagynánk.

A Kandinsky jó hely, jellegzetes diák-menedék, falain a helyben kapható összes sör plakátjával. Ez a tényező azért jelentős, mert a kocsma több mint 200-féle sört kínál csapolva, vagy üvegesen. Az itallapon szemet gyönyörködtető három oldalt foglal el a világ minden tájáról begyűjtött sörök listája. Már többször jártam itt és ennek biztos tapasztalatával alkottam meg a helyről alkotott bibliai mondásomat: könnyebb a tevének átkelni a tű fokán, mint ülőhelyet találni a Kandinsky-ban.

A lármás, vidám beszélgetések össztüzében kértem ki a viaszfényű pohárban kínált Barbar Blond Speciality Ale mézsörömet. Márti közben a Hollandiát lázban tartó óvoda-botrány hajmeresztő módon kibontakozó történetét kezdte el mesélni, amikor elém tették a tejüvegszerű pohárban fénylő folyékony mézet. A hab részecskéi között azonnal orromba szökött a fahéjas téli tea jellegzetes-édes illata, csalókán megtévesztve érzékszerveimet. A hab olyan keményen trónolt a sör tetején, mint egy parafatető, alig tudtam hozzáférni tőle az első kortyhoz. Erőteljes, forraltbor ízt kezdeményezett a számban, majd gyorsan lecsillapodva, selymes virágméz aromát hagyott maga után. Nagyon szeretem, amikor a pohár megdöntése után vonalat hút a kemény hab, mintegy jegyezve ezzel,  hány hörpintésre tűnik el a kedvenc söröm. Az utolsó, egyben tizennegyedik korty után is megmarad a reggeli mézes teák kellemes illata a pohárban, ami akaratlanul is új kör lekérését eredményezi az ártatlan sörfogyasztóknak. Kötelező itóka mindenkinek!

Név: Barbar Blond Speciality Ale
Típus: Búzasör (mézes)
Alkoholtartalom: 8%
Származási ország: Belgium

Szólj hozzá!

Címkék: sör belgium blond barbar mézsör búzasör

A bejegyzés trackback címe:

https://sorom.blog.hu/api/trackback/id/tr512532370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása